El cinema com a recurs històric: proposta didàctica de El noi del pijama de ratlles - Vidal Bosch, Miquel (Mayurqa, 2023)
El cinema és una eina fonamental per conèixer la història. I més en una societat on l'audiovisual domina l'entreteniment i la comunicació. Les pel·lícules ens transporten a contexts anteriors, ens donen a conèixer fets històrics i ens transmeten idees clau del passat. Però, també són una perillosa eina de desinformació i manipulació de la realitat, doncs no tenen compromisos amb la veracitat històrica. Per això, esdevé vital per a l'aprenentatge i la conscienciació històrica sobre el nazisme i l'Holocaust en el cas d'alumnes de 1r de Batxillerat, i per això cal saber exercir una bona tasca docent, basada en el film El noi del pijama de ratlles.