Visiones y mortificaciones como mecanismos de control en un monasterio del siglo XVIII: las monjas visionarias de Malagón - García Pérez, Francisco José (Mayurqa, 2019)
Les visions místiques i experiències sobrenaturals que deien sofrir nombroses monges no sempre eren certes. De fet, a vegades es convertien en mecanismes útils per a obtenir beneficis. Aquest article pretén estudiar un cas concret de falses visionàries en el monestir de carmelites descalces de Malagón, que van ser processades pel tribunal inquisitorial de Toledo. Es tracta de tres monges que utilitzaren les visions místiques i l'ús d'exercicis mortificadors com a mitjans per a obtenir influència, poder i altres ambicions dins del monestir.