"Així com si fóssem moros e enemichs del Regne"
Piratería en las costas de de Orihuela en la Edad Media. El ataque de una galera de Mallorca en 1449
DOI:
https://doi.org/10.22307/2386.7124.2024.01.004Paraules clau:
Cap Cerver, XV, Mallorca, pirateria, corsarisme, Orihuela, galeraResum
En las costas del sur del reino de Valencia las actividades piráticas y corsarias fueron frecuentes durante los siglos XIII y XV y afectaban tanto a ataques de cristianos contra musulmanes y viceversa y ataques entre cristianos. En agosto de 1449 una nave procedente de Mallorca arribó a las costas de Orihuela y realizó por sorpresa un ataque a la torre de Cap de Cerver y a las costas oriolanas, apresando un botín de siete hombres y todos los bienes custodiados en la torre. El objetivo del presente artículo es dar a conocer el ataque, contextualizar el mismo y publicar los documentos inéditos sobre dicha acción pirática.
Descàrregues
Descàrregues
Publicades
Com citar
Número
Secció
Llicència
Drets d'autor (c) 2024 Juan Antonio Barrio Barrio

Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0.
Els autors/es que publiquen en aquesta revista accepten les següents condicions:
- Els autors / es conserven els drets d'autor i cedeixen a la revista el dret de la primera publicació, amb el treball registrat amb la llicència d'atribució de Creative Commons, que permet a tercers utilitzar el publicat sempre que esmentin l'autoria de la feina ja la primera publicació en aquesta revista.
- Els autors / es poden realitzar altres acords contractuals independents i addicionals per a la distribució no exclusiva de la versió de l'article publicat en aquesta revista (p. Ex., Incloure-ho en un repositori institucional o publicar en un llibre), sempre que indiquin clarament que el treball es va publicar per primera vegada en aquesta revista.
- Es permet i recomana als autors / es a publicar el seu treball a Internet (per exemple en pàgines institucionals o personals) abans i durant el procés de revisió i publicació, ja que pot conduir a intercanvis productius i a una major i més ràpida difusió de l' treball publicat (vegi The Effect of Open Access).